acheron-river-springs-of-gliki-village-greece-a-famous-tourist-destination-in-summer-vacations-tour

Φυσικό Μυθικό Ταξίδι | Μονοπάτια του Οδυσσέα

Words by

Μια τέλεια απόδραση στον ποταμό Αχέροντα

Ο ποταμός Αχέροντας σας καλωσορίζει για να απολαύσετε τη μέρα σας στις αναζωογονητικές πηγές του μυθολογικού Αχέροντα ποταμού. Το χωριό Γλυκή είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά της Ελλάδας. Βρίσκεται 414 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, χρειάζεται περίπου πεντέμισι ώρες οδικώς και ανήκει στο νομό Θεσπρωτίας, αρκετά κοντά στην Πάργα. Όσο δυσδιάκριτο κι αν φαίνεται, αυτό το χωριό είναι αρκετά ευλογημένο ώστε να βρίσκεται στις όχθες του Αχέροντα, του «ποταμού της συμφοράς», που αρκεί για να του δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι διαβασμένοι ταξιδιώτες. Ο Αχέροντας είναι γνωστός από τη μυθολογία ως ένα από τα καταραμένα ποτάμια και ένα από τα πέντε που οδήγησαν στον Κάτω Κόσμο.

Acheron River

Ακολουθώντας τα μονοπάτια του Οδυσσέα, θα κάνουμε πίσω στους αρχαίους ελληνικούς μύθους και στο μυστήριο και την περιπέτεια του μυθολογικού κάτω κόσμου του μαντείου των νεκρών. Ο Χάροντας είναι ο πορθμεάρχης του Άδη που μεταφέρει τις ψυχές των νεοθανόντων πέρα από τη Στύγα του ποταμού και τον Αχέροντα που χώριζε τον κόσμο των ζωντανών από τον κόσμο των νεκρών. Στην αρχαιότητα ήταν το έθιμο να τοποθετούνται νομίσματα μέσα ή πάνω στο στόμα του νεκρού πριν από την αποτέφρωση, ώστε ο νεκρός να πληρώνει τον πορθμέα για να πάει στον Άδη. Αυτό το ταξίδι θα κάνετε στον ποταμό Αχέροντα με πλοίο (ΑΛΛΑ χωρίς κέρμα). Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το φαράγγι του ποταμού Αχέροντα, στη Γλυκή, όπου μπορείτε να περπατήσετε στο ποτάμι και να ξεπλύνετε τη ζέστη της ημέρας στα καθαρά τιρκουάζ νερά.

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΟΝΟ 30€

(ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ)

Εξερευνώντας τον ποταμό Αχέροντα

Ξεκινάτε το ταξίδι σας σε ένα μεγάλο πάρκινγκ όπου μπορείτε να ετοιμαστείτε για την πεζοπορία. Η εκκίνηση του μονοπατιού ξεκινά λίγα λεπτά ψηλότερα από το πάρκινγκ. Χρειάζεστε αθλητικά παπούτσια ή μπότες νερού για πώληση, τα οποία πωλούνται και στην είσοδο. Εάν έχετε την επιλογή να αγοράσετε παπούτσια και θήκη για το τηλέφωνό σας στο παρελθόν, σας προτείνουμε να το κάνετε, γιατί οι τιμές είναι μία ή και δύο φορές υψηλότερες από αλλού.

Πρόσθετες πληροφορίες

Ο ποταμός Αχέροντας αποτελεί ένα φανταστικό σύντομο ταξίδι για τα υπέροχα διάφανα νερά του και το γύρω βραχώδες τοπίο. Είναι στην πραγματικότητα ένα από τα λιγότερο γνωστά μέρη της Πάργας και έτσι διατηρεί την παρθένα φυσική ομορφιά και τη μυστική του ενέργεια. Πηγάζει από τα βουνά του Σουλίου Ηπείρου και μετά από πολύ δρόμο φτάνει στο Ιόνιο Πέλαγος στην παραλία Αμμουδιά. Ο ποταμός Αχέροντας είναι ένα οικοσύστημα αναγνωρισμένο και προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο Natura 2000.

Acheron River-tour

Crystal blue waters

inside-the-beautiful-canyon-of-acherontas-river-greece-768x1024

Rocks reflecting in the blue-green waters

Συμπέρασμα

Ο ποταμός Αχέροντας αποτελεί ένα φανταστικό σύντομο ταξίδι για τα υπέροχα διάφανα νερά του και το γύρω βραχώδες τοπίο. Είναι στην πραγματικότητα ένα από τα λιγότερο γνωστά μέρη της Πάργας και έτσι διατηρεί την παρθένα φυσική ομορφιά και τη μυστική του ενέργεια. Πηγάζει από τα βουνά του Σουλίου Ηπείρου και μετά από πολύ δρόμο φτάνει στο Ιόνιο Πέλαγος στην παραλία Αμμουδιά.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, υπάρχει ένα δάσος με φυτά που φυτρώνουν στο νερό, που φαίνονται σχεδόν εξωτικά λόγω του περίεργου σχήματός τους. Αφού διασχίσετε το δάσος, θα δείτε την άκρη του ποταμού, φτάνοντας στην επιβλητική ρωμαϊκή γέφυρα, ιδανικό μέρος για πικ-νικ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αχέροντας είναι μια μαγευτική τοποθεσία με λευκούς βράχους να αντανακλούν στα γαλαζοπράσινα νερά. Σήμερα, ο ποταμός Αχέροντας είναι ένα οικοσύστημα αναγνωρισμένο και προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο Natura 2000.

aa
Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us
travel-to-paxos-sailing

Sign up for Newsletter